Blízká setkání – Martina Viktorie Kopecká (2019)

Host: farářka Martina Viktorie Kopecká. Moderuje Tereza Kostková. Rozhovory s osobnostmi, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Dialogy, které pohladí po duši hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Natočeno 2019. Premiéra 30. 9. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Horálková, Elena – Kostková, Tereza: Víra mi dala svobodu, tvrdí farářka Martina Viktorie Kopecká. In web ČRo 2 Praha, 30. září 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nikdy jsem nepřestala být člověkem s nohama na zemi. Víra mě nezklidnila, ale naopak zdynamizovala. To prohlašuje mladá farářka Církve československé husitské.

„Víra je stav srdce a způsob, jakým jdu životem,“ vysvětlila Tereze Kostkové v Blízkých setkáních Martina Viktorie Kopecká. Víra pro ni prý znamená svobodu.

„Pochopila jsem, že Ježíš Kristus přichází do mého života, aby mě naučil svobodně se rozhodovat. Neznamená to, že bych slepě následovala uličky, které se přede mnou otevírají. Ale že jdu vědomě životem s tím, že pouštím některé věci z rukou. Nikdy jsem nepřestala být člověkem s nohama na zemi.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)