Osobnost Plus – Michal Pěchouček (2019)

Připravila Lucie Vopálenská.

Hovoří kybernetik a úspěšný podnikatel Michal Pěchouček.

Natočeno 2019. Premiéra 11. 10. 2019 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Vopálenská Lucie – Tesařová, Kateřina: Sociální sítě vám ukazují svět takový, jaký ho chcete vidět, a ne takový, jaký doopravdy je, říká kybernetik Pěchouček. In web ČRo Plus, 11. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Kybernetik a úspěšný podnikatel Michal Pěchouček působil na řadě světových univerzit a byl v týmu lídra v oblasti IT a sítí, společnosti Cisco. Po návratu do Česka začal učit na pražském ČVUT a přijal nabídku pozice technického ředitele ve společnosti Avast.

„Nejtěžší pro mě vždycky bylo nastavit na ČVUT kulturu a fundamentální hodnoty. Prosazuji tři věci, které jsou pro mě zásadní: excelenci – cokoli dělám, musí být špičkové. Nemám rád průměrnou vědu, nemám rád průměrnou výuku a ani inovaci. Dále je to diverzita myšlení. Mezinárodnost znamená porovnávat se, a to ne v české kotlině, ale ve světovém měřítku. A třetí zásadní věcí je pro mě vazba s průmyslem na aplikace – impakt,“ vysvětluje muž, který je špičkou ve svém oboru.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)