Večer na tému – Ochrana a obnova nehnuteľných kultúrnych pamiatok (Večer na téma – Ochrana a obnova nemovitých kulturních památek, 2019)

Připravil Omar Mirza.

Natočeno 2019. Premiéra 16. 10. 2019 (SRo Rádio Devín, 20:00 h).

Pozn.: Ochrana a obnova nehnuteľných kultúrnych pamiatok je na Slovensku dlhodobým problémom. V októbrovom Večere na tému sa pozrieme bližšie na súčasný stav kaštieľov na našom území. Ako je možné, že z 439 kaštieľov evidovaných v zozname pamiatkového fondu je približne 35% v narušenom alebo v dezolátnom stave? Čo to hovorí o našom vzťahu k histórii? Ako na túto situáciu upozorniť verejnosť? Aké má kompetencie pamiatkový úrad a aké máme u nás zákony na ochranu pamiatok? Je pri ich havarijnom stave vhodnejšia konzervácia, obnova, rekonštrukcia alebo asanácia? Na tieto a ďalšie otázky budú s Omarom Mirzom diskutovať riaditeľ Krajského pamiatkového úradu v Žiline Miloš Dudáš, Oto Makýš z Katedry technológie stavieb Stavebnej fakulty na STU v Bratislave a fotografka Jana Šturdíková, autorka publikácie Chateaux po našom. Večer na tému vysielame v stredu 16.10. o 20.00 na Devíne.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)