Houpačky – Hana Střítecká (2019)

Jak poznáme kvalitní potravinu? Co by rodiče malých dětí měli mít v lednici? Připravila Michaela Sladká.

Natočeno 2019. Premiéra 17. 10. 2019 (ČRo Rádio Wave, 18 min.).

Lit.: Sladká, Michaela: To nejhorší, co můžete udělat, je dát si cigaretu a kafe na prázdný žaludek, říká nutriční terapeutka. In web ČRo Radio Wave,  17. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V Houpačkách jsme se věnovali stravování rodičů malých dětí, kteří bojují s únavou, nevyspáním a nedostatkem času. „Po dětech nedojídejte. Jejich jídlo není vaše jídlo,“ upozorňuje nutriční terapeutka, výživová poradkyně a ředitelka organizace FÉR potravina Hana Střítecká.

„Ovoce a zelenina by měly být automaticky součástí úplně každého jídla,“ říká Střítecká. „Stačí list salátu nebo proužek papriky, to už se počítá,“ dodává. Před povzbuzujícími energy drinky dává přednost kávě a čajům. „S kávou se zkuste vejít do pěti šesti šálků denně. Když si ji připravíte, vypijte ji hned. Pokud chcete její povzbuzující efekt prodloužit, přidejte ke kávě mléko,“ doporučuje. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)