Host Lucie Výborné – Eliška Balzerová (2024)

Hostem je herečka Eliška Balzerová. Známá je jako divadelní, filmová a televizní herečka. Už méně je ale Eliška Balzerová doma v oboru audioknih. Čím ji zaujal text laureátky Nobelovy ceny za literaturu Annie Ernauxové? A našla v této disciplíně dlouhometrážní četby zalíbení? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 4. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 31 min.).

Lit.: vma – Výborná, Lucie: Manželství v dobrém i ve zlém? Zákruty jsme vybrali stejným smyslem pro humor, vypráví Eliška Balzerová. In web ČRo 1 Radiožurnál, 26. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Debutovala jako interpretka audioknihy, a hned zvítězila. „Měla jsem strach, ale když jsem se začetla, režisér mě nemohl od mikrofonu dostat,“ směje se Eliška Balzerová.

Herečka Eliška Balzerová slaví zásadní výročí – 27. dubna oslaví 50. výročí svatby, v květnu půlkulaté narozeniny a také 60 let na divadelních prknech. S čím člověk vstupuje na jeviště po tolika letech? „Minulý rok jsem měla novou premiéru. Byla jsem rozechvělá, ale zjistila jsem, že díky tomu, co mám za sebou, jsem byla na jevišti svobodná a šťastná,“ vypráví. Letos získala v rámci Audioknihy roku ocenění Nejlepší interpretka za načtení románu Roky od Annie Ernauxové. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)