Až na dřeň – Zuzana Vejvodová (2019)

Připravila Kateřina Kubalová.

Natočeno 2019. Premiéra 20. 10. 2019 (ČRo Regina DAB Praha, 25 min.).

Lit.: Kubalová, Kateřina: Když se mi narodil syn, zjistila jsem, že herectví není nejdůležitější věc na světě, říká Zuzana Vejvodová. In web ČRo Regina DAB Praha, 20. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Poprvé ji diváci mohli na obrazovkách vidět, když byla ještě dítě. Po dětských rolích přišlo studium a konzervatoři, role ve filmu, v seriálech i na divadelních prknech. Kromě hraní ale usměvavou herečku zaměstnává také pomoc dětem s nemocnou kůží. Co to je ichtyóza objasnila v pořadu Až na dřeň herečka Zuzana Vejvodová.

Zuzana Vejvodová se narodila do rodiny muzikantů. Její dědeček je autorem světoznámé polky Škoda lásky, hudbě se věnuje její tatínek i sestra. Ji ale hra na klavír nebavila a daleko víc ji odjakživa lákalo divadlo. Sen se jí splnil a dnes je oporou pražského Divadla na Vinohradech. „Když se mi narodil syn, zjistila jsem, že herectví není nejdůležitější věc na světě. Osvobodila jsem se tím a dnes hraji s daleko větší lehkostí,“ říká herečka, která prý o své profesi nikdy nepochybovala. Ani jí ale neminuly profesní křižovatky. Před lety třeba na vlastní žádost odešla z šestiletého kolotoče natáčení seriálu Ulice.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)