Noční Mikrofórum – Jiří Havelka (2019)

Host Jiří Havelka, herec a režisér. Osobnosti si zvou osobnosti. Moderuje Jaroslav Sedláček.

Natočeno 2019. Premiéra 28. 11. 2019 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.; 59 min.). Repríza 30. 4. 2020 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.; 59 min.).

Lit.: Taud, Rostislav – Sedláček, Jaroslav: Nechal jsem si naposílat záznamy z různých SVJ, přiznává autor Vlastníků Havelka. In web ČRo 2 Praha, 28. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Materiálu bych měl i na dvojku. Ale asi by se to dost opakovalo, říká v rozhovoru scenárista a režisér Ondřej Havelka. Srovnejte filmové postavy s jejich předobrazy.

Film Vlastníci vypráví o domovní schůzi. O lidech, kteří si jsou sousedy v jednom domě, ale nejsou schopni se domluvit prakticky na ničem. Čerpal Ondřej Havelka, autor scénáře a režisér v jedné osobě, z vlastních zkušeností?

„Jsem členem SVJ,“ přiznává v Nočním Mikrofóru rovnou se smíchem. „Nějaká prvotní inspirace z toho pochází. Já si pak ale nechal naposílat různé záznamy z jiných SVJ. V nich člověk vidí, jak je to úplně stejný.“

„V tomhle je to modelový až neuvěřitelně. Až moc. Celou dobu byla otázka, na kolik to nechat v ještě uvěřitelné podobě a nakolik v podobě typů, modelů,“ vysvětluje Havelka. „Některé situace jsou úplně konkrétní. Třeba výtah.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)