Host Lucie Výborné – Kristýna Tronečková (2019)

Hostem je Kristýna Tronečková, která se rozhodla najít vědecky podložený klíč k pojmenování prožívání a vnímání štěstí na různých místech světa. Proč si vybrala Bhútán, Island a Izrael? Která z těchto zemí se marketingově chlubí štěstím a co je na tom reálné pravdy? Dají se parametry takového výzkumu objektivizovat? A otevírá doktorské studium štěstí hraniční závory? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Výborná, Lucie: Někde musíte jít v rytmu přírody, říká autorka knihy o štěstí. In web ČRo 1 Radiožurnál, 2. prosinec 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (….) „V Evropě všemu dáváme nálepky, což je omezující a svazující,“ říká Kristýna Tronečková, která se rozhodla porovnat prožívání a vnímání štěstí na různých místech světa. Třeba Bhútánci dokážou bezpodmínečně přijmout toho druhého, na Islandu nechávají každého žít tak, jak chce, v Izraeli si štěstí zase vychutnávají tady a teď. „Štěstí přichází zevnitř, je důležité myslet na lidi kolem sebe,“ říká autorky knihy Cesty za štěstím: Bhútán – Izrael – Island.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)