Pro a proti – Státní rozpočet na rok 2020 (2019)

Poslanci budou dnes (ve středu) schvalovat státní rozpočet na příští rok. Nakolik bude udržitelný rozpočet se 40 miliardovým schodkem v případě, že zpomalí ekonomika? Moderuje Veronika Sedláčková.

Hovoří předsedkyně sněmovního rozpoctového výboru, komunistka Miloslava Vostrá a místopředseda stejného výboru, občanskýo demokrat Jan Skopeček.

Natočeno 2019. Premiéra 4. 12. 2019 (ČRo Plus, 9:34 h.).

Lit.: Sedláčková, Veronika – Čihák, Ondřej: Návrh rozpočtu poškodí Česko nejen letos, ale hlavně v příštích letech, tvrdí Skopeček (ODS). In web ČRo Plus, 4. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Poslanecká sněmovna dnes hlasuje v závěrečném čtení o návrhu rozpočtu na příští rok. Je třeba i v době hospodářského růstu počítat s deficitem 40 miliard korun? Prospěl by takový rozpočet České republice?

„Preferovali jsme nižší schodek. Ale došlo k přeskupení i směrem k investicím… Je to rozpočet pro KSČM akceptovatelný a ekonomiku nepoškodí,“ říká v pořadu Pro a proti poslankyně Miloslava Vostrá (KSČM).

Podle ní nárůst výdajů souvisí také s dorovnáváním dluhů. „Třeba zvyšování platů a starobních důchodů. Nejsme z toho nadšeni, ale některá odvětví byla prostě podfinancována… Jako problém ale vidím absenci systémových řešení.“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)