Host Radiožurnálu – Jiří Havelka (2019)

Proslavil se improvizačním divadlem, ale poslední měsíce strávil hlavně na jedné domovní schůzi. Jiří Havelka byl nejen jejím scénáristou, ale filmovou komedii Vlastníci taky režíroval. Jak velkou míru improvizace hercům dovolil? A mění se věkem jeho vztah k situacím, kdy na jeviště vstupuje bez předem nazkoušeného textu? Zeptá se Petr Král.

Natočeno 2019. Premiéra 4. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:05 h.).

Lit.: Král, Petr: Na čtené zkoušky nebyl čas, nejvíce improvizoval Jiří Lábus, říká režisér filmu Vlastníci. In web ČRo 1 Radiožurnál,  4. prosinec 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…)  Aktuální počin člena divadelního souboru Vosto5 Jiřího Havelky je film Vlastníci, který popisuje schůzi společenství vlastníků bytového domu. Napsal scénář a režíroval i film, který je takovou nadsazenou modelovou situací. Je to kompilát čehokoliv, kde se lidi sejdou u jednoho stolu a mají se na něčem domluvit. Herci byli vybraní tak, aby spolu vytvořili dobrou atmosféru. Na zkoušky ale čas nezbýval a tak jim během natáčení tvůrci vyrobili speciální systém taháků na stole.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)