Plus Speciál – Kauza Čapí hnízdo pokračuje (2019)

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman rozhodl o kauze Čapí hnízdo. Vysvětlil srozumitelně své důvody? Jak celá mnohaletá kauza zasáhla do vnímání veřejnosti pokud jde o fungování justice? A jak se nejen kauza Čapí hnízdo, ale také audit Evropské komise ohledně střetu zájmu českého premiéra může promítnout do české politiky? Probereme ve Speciálu Českého rozhlasu Plus .

Natočeno 2019. Premiéra 4. 12. 2019 (ČRo Plus, 15:10 h.).

Lit.: Burda, Jan – Hartman, Petr – Luptáková, Věra: Je to ping-pong mezi Zemanem a Šarochem, myslí si o obnově kauzy Čapí hnízdo komentátor Hartman. In web ČRo Plus, 4. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman oznámil, že celou kauzu Čapí hnízdo vrací k dalšímu šetření a obnovuje trestní stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) a dotační expertky Jany Mayerové. Zastavení stíhání u Babišovy rodiny a manažera farmy ale potvrdil.

Komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman to nejzajímavější, co dnes Pavel Zeman oznámil, vidí v tom, že svou odpovědnost za rozhodnutí opět přehodil na svého podřízeného.

„Čekalo se, že se k tomu postaví zásadním způsobem, tedy že buď potvrdí zastavení trestního stíhání, nebo dá pokyn svému podřízenému, státnímu zástupci (Jaroslavu) Šarochovi, aby podal obžalobu. Neudělal ale ani jedno, ani druhé,“ říká ve vysílání Plusu komentátor.

„Jsme tak svědky jakéhosi ping-pongu, protože to vypadalo, jako že to Šaroch přehrál na Zemana, no a teď to zas Zeman elegantně vrátil Šarochovi,“ myslí si. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)