Dvacet minut Radiožurnálu Speciál – Kauza Čapí hnízdo pokračuje (2019)

Jaký bude další vývoj kauzy Čapí hnízdo? Ovlivní rozhodnutí nejvyššího státního zástupce další fungování vládní koalice? Tomáš Pancíř se ve speciálním vysílání zeptá zástupců hlavních politických stran.

Natočeno 2019. Premiéra 4. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.; 45 min.).

Lit.: Pancíř, Tomáš: „Vláda je rukojmím kauz Andreje Babiše, ČSSD nemůže vystupovat z vlády každých 14 dnů,“ zaznělo ve speciálu Radiožurnálu. In web ČRo 1 Radiožurnál, 4. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nařídil znovu otevřít kauzu Čapí hnízdo, ve které čelili obvinění z dotačního podvodu premiér Andrej Babiš (ANO), jeho rodina i bývalí spolupracovníci. Jaký bude další vývoj kauzy? A ovlivní rozhodnutí nejvyššího státního zástupce další fungování vládní koalice? 

Spis se nyní vrací na stůl Městského státního zastupitelství v Praze, a to k rukám Jaroslava Šarocha. Ten ve světle rozhodnutí nejvyššího státního zástupce bude celý případ znovu hodnotit.

Premiér Andrej Babiš a dotační expertka Jana Mayerová jsou tak znovu obviněni z dotačního podvodu. Premiér navíc čelí obvinění z poškozování finančních zájmů Evropské unie. Pokud by se jeho vina prokázala, hrozilo by mu až deset let za mřížemi. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)