Xaver a host – Anna Slováčková (2019)

Anna Slováčková hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2019. Premiéra 9. 12. 2019 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Anna Slováčková: Důležité je, jak se k nemoci postavíte. In web ČRo Region, 9. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková je dcerou slavných rodičů Felixe Slováčka a Dády Patrasové. V současné době bojuje Anna s nádorovým onemocněním. Překonávat zdravotní problémy jí pomáhá především práce. Zpívá v muzikálech, vystupuje s Big Bandem Felixe Slováčka a hraje se svojí kapelou Aura.

Anna Slováčková svádí v současné době boj s vážným onemocněním, rakovinou prsu. „Důležité je, jak se k nemoci postavíte. Je to jenom na mně, pokud se budu hroutit, stejně mi to nepomůže,“ říká Anna. Největší strach měla ve chvíli, kdy jí byla sdělena diagnóza: „Mít strach vlastně není špatně, jenom jím nesmíte být zahalení.“

Ostatním, kteří možná v tuto chvíli prožívají něco podobného, by doporučila, aby se pokud možno obklopili svými blízkými a nechtěli vše zvládnout sami: „Důležitým lékem proti této nemoci je podpora blízkých. Nestyďte se za to, když je vám špatně a zavolejte jim, ať k vám přijdou. Dodá vám to odvahu. V této nemoci jste psychicky nevyrovnaní, jeden den jste v pohodě, druhý den nemůžete mezi lidi. Nemáte kontrolu nad svým tělem, ale musíte zatnout zuby a jít dál,“ svěřuje se Anna Slováčková.

Překonat současný stav jí pomáhá především fakt, že může pracovat. Hraje v muzikálech, zpívá s kapelou Aura, s Big Bandem Felixe Slováčka a hraje v seriálu Ordinace v růžové zahradě. V tomto čase ji čekají i adventní koncerty, s kapelou Aura bude mít vánoční koncert v Divadle Semafor. Vystupuje také v muzikálu Krysař, kde hraje i její bratr Felix Slováček mladší.

„Práce je mým koníčkem, a to mě dělá šťastnou,“ říká Anna. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)