Dvacet minut Radiožurnálu – David Rožek (2019)

Hostem je bezpečnostní analytik David Rožek. V souvislosti s tragédií v ostravské nemocnici se opět rozběhla diskuse o střelných zbraních. Kdyby civilní obyvatelstvo mělo v držení více zbraní, byli bychom ve větším bezpečí? Nebo by se naopak zvýšila pravděpodobnost dalších neštěstí, ať už úmyslných nebo náhodných? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2019. Premiéra 10. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.).

Lit.: Havel, Prokop – Pancíř, Tomáš: Nelegální zbraň lze na internetu sehnat do pár dnů, upozorňuje analytik Rožek. In web ČRo 1 Radiožurnál, 10. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: V souvislosti s tragédií v ostravské nemocnici se rozběhla diskuse o bezpečnostních opatřeních takzvaných měkkých cílů, a také o střelných zbraních. Podle bezpečnostního analytika Davida Rožka by nemocnice mohly zvýšit bezpečnost softwarem v kamerách, držet nelegální zbraň pak usnadňuje kybernetický prostor.

U pražských nemocnic hlídají policisté vybavení balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi. Je takový krok efektivní? Podle Rožka jde především o preventivní působení na každého, kdo by se třeba impulzivně rozhodl trestný čin spáchat. „Ale pokud to ten člověk plánuje, tak to samozřejmě taková hlídka nevyřeší,“ vysvětluje.

Nicméně bezpečnostní opatření v nemocnicích a zdravotnických zařízeních by se podle něj měla posílit, nikoliv ale cestou rámů a rentgenů jako na letištích. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)