Budoucnost R – Danny Lakerová: Oblečení si budeme i půjčovat (2019)

Připravil Vojtěch Koval.

Natočeno 2019. Premiéra 12. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 17 min).

Lit.: Duchková, Anna – Hladíková, Kristýna – Koval, Vojtěch: Danny Lakerová: Přilákejme lidi zpět do kamenných obchodů. Móda pak může být ekologičtější. In web ČRo 1 Radiožurnál, 12. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Lakerová založila firmu fashionXact a chce změnit módní průmysl. Věří, že móda může být klíčovým hybatelem našich životů. Pokud najdeme nové obchodní modely, můžeme zachránit lokální kamenné butiky. Zákazníci budou mít větší vliv na módní trendy a budou hledat jiné vzorce nakupování a využívání módy – například půjčování. Když se toto povede, může stabilizovaný módní průmysl podle Lakerové také přispět k uzdravení naší planety.

„Někteří lidé tvrdí, že konec vlastnictví už dorazil i do módy, já o tom ale nejsem přesvědčená. Trochu pochybuju, že bychom oblečení výhradně sdíleli. Vždycky bude určitá rovnováha mezi tím, co si půjčuju a sdílím, a tím, co kupuju a vlastním,“ říká Lakerová s tím, že některé kousky ze svého šatníku zkrátka chceme mít jen pro sebe.

Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelný? Podcast Budoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Na nové epizody se můžete těšit vždy ve čtvrtek. Poslouchejte každý týden na webu Radiožurnálu a v aplikaci mujRozhlas.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)