Interview Plus – Mikuláš Minář (2019)

Auditní zpráva Evropské komise týkající se údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše se stala podnětem pro další demonstraci. I tentokrát ji svolal spolek Milion chvilek. Andrej Babiš nicméně už předtím jednoznačně uvedl, že z funkce neodstoupí a v žádném střetu zájmů není. Stojí za ním pevně jeho spolustraníci a co víc, stále mu, podle průzkumů, věří přes 30 procent lidí, kteří by ANO volili do sněmovny bez ohledu na audit či Čapí hnízdo. Jaký význam mají v této situaci pouliční demonstrace? Moderuje Jan Bumba.

Natočeno 2019. Premiéra 11. 12. 2019 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Luptáková, Věra – Bumba, Jan: Babiš nikdy neřekne: Zvažuji demisi. Už ale není 100%, že doopravdy neodstoupí, myslí si Minář (Milion chvilek). In web ČRo Plus, 11. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Spolek Milion chvilek pro demokracii „narychlo“ svolal další demonstraci na pražském Václavském náměstí. Důvod? Auditní zpráva Evropské komise týkající se údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO).

„Hlavní sdělení úterní demonstrace bylo úplně jednoduché,“ říká v Interview Plus aktivista a zakladatel spolku Milion chvilek rpo demokracii Mikuláš Minář.

Audit Evropské komise (EK) je podle něj vážná záležitost a vážná je i reakce premiéra a celé státní správy, která hájí zájem jednoho muže namísto České republiky.

„Chtěli jsme jasně říct, že je na místě, aby tento člověk dál nesetrvával ve funkci premiéra. Dohromady to byly tři body – demise Babiše, konec veřejných peněz pro Agrofert,… a za třetí požadujeme, aby vrátil peníze, které mu nepatří, tak aby to nehradili občané, ale viník,“ dodává Minář.

Server Českého rozhlasu iRozhlas.cz uspořádal anketu mezi poslanci hnutí ANO a všichni, kteří odpověděli, stále svému předsedovi a premiérovi důvěřují. Proč by tedy měl odstupovat? „Protože to je slušnost,“ odpovídá Minář. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)