Na dřeň – Simona Hába Zmrzlá (2019)

Připravila Alžběta Havlová.

Natočeno 2019. Premiéra 5. 12. 2019 (Rádio Proglas, 16:00 h.).

Lit.: Havlová, Alžběta:  Na dřeň s herečkou Simonou Hábou Zmrzlou: Byla bych jiná, než jsem teď. Pořad v souvislostech. In web Radio Proglas, 4. prosince 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  S herečkou Simonou Hábou Zmrzlou o tom, jaké to je být mámou ve 22 letech, když to člověk nečeká, a jak dělat ta správná rozhodnutí týkající se partnerství, která budou mít dopad i na jeho dítě.

Simonu znáte možná jako krásnou Katynku z filmu Hastrman, její herecký domov je ale v brněnském divadle Husa na Provázku. V jejích dvaceti letech se zdálo, že má před sebou skvělou kariéru, potom ale přišlo nečekaná událost – zjistila, že čeká dítě. Po narození dcery ji navíc čekalo náročné rozhodnutí týkající se vztahu s jejím tátou.

„Pořád jsem se za to nějak modlila a ptala jsem se – tak co teda, proč teda spolu máme to dítě, když nám to spolu nefunguje, proč to tak je… Nemohla jsem to pochopit,“ říká Simona v otevřeném rozhovoru: „A pak jsem to pochopila – že vlastně i já jsem díky tomu dozrála a dospěla, naučila jsem se spoustu věcí. A hlavně kdyby se dcera nenarodila, tak můj život se bude ubírat možná úplně někam jinam. A možná bych nebyla taková, jaká jsem teď. Člověk, který se snaží dělat dobro a který nejde jenom za tou svou kariérou,“ říká upřímně Simona.

Jak jinak ještě mateřství Simonu změnilo? A jak jí v tom všem pomohla víra? A jaké divadlo přijde Simoně v dnešní době smysluplné, a které už ji nebaví? „Divadlo je jediný způsob, jak můžu lidem něco smysluplného předat. Tak je škoda, abych toho nevyužila,“ říká Simona. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)