Host Radiožurnálu – Otakáro Schmidt (2019)

Film pro celou rodinu Alenka v zemi zázraků měl premiéru na ČT o Velikonocích. Byl přeložen do španělštiny, angličtiny, italštiny a ruštiny. Viděli ho diváci v peruánské Limě, ekvádorském Quitu, chystá se do Chicaga i Rio de Janeira. A českým divákům se připomene znovu v předvečer vánočních svátků. Nejen o tom si bude s jeho spoluautorem režisérem Otakáro Schmidtem povídat Vladimír Kroc.

Natočeno 2019. Premiéra 20. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 21:05 h.).

Lit.: Kroc, Vladimír: Alenka v zemi zázraků putuje po světě, pochvaluje si spoluautor filmu Otakáro Schmidt. In web ČRo 1 Radiožurnál, 20. prosinec 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Česká televize označila film Alenka v zemi zázraků za sváteční film. S tím se ztotožňuje i spoluautor Otakáro Schmidt, podle kterého ale variace na Alenku v říši divů není vyloženě pro děti. „Na některých projekcích starší dámy plakaly,“ říká. Film byl přeložen do španělštiny, angličtiny, italštiny a ruštiny. Viděli ho diváci v peruánské Limě, ekvádorském Quitu, chystá se do Chicaga i Rio de Janeira. A českým divákům se připomene znovu v předvečer vánočních svátků.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)