Interview Plus – Ivan Bartoš (2020)

Ivan Bartoš, který o víkendu obhájil post předsedy Pirátů, bude hostem v Interview Plus. Po příštích sněmovních volbách chce stranu dovést do vlády. Jak to chce udělat? A jaká řešení nabízí jeho strana na konkrétní problémy této země? Moderuje Michael Rozsypal.

Natočeno 2020. Premiéra 14. 1. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Rozsypal, Michael – Erhart, Michael: Bez Babiše bychom se měli mnohem líp. Příští volby? Ty už nevyhraje, odpovídá staronový předseda Pirátů Ivan Bartoš. In web ČRo Plus, 14. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Předsedou České pirátské strany bude i nadále Ivan Bartoš. Na ostravském sjezdu deklaroval ambici Pirátů vstoupit do příští vlády.

„Za dva roky ve sněmovně jsme vyrostli, máme dvojnásobek členů a zastoupení ve všech patrech politiky a v Evropském parlamentu. Daří se nám spoustu věcí prosazovat i z opozice. Důležité věci, jako je důchodová reforma nebo dostupnost bydlení, ale jako opoziční strana nemáte příliš šanci prosadit,“ vysvětluje Bartoš v Interview Plus.

Staronový předseda pak stále vylučuje spolupráci se stranami, které považuje za nedemokratické, tedy SPD a KSČM, s ostatními ale chce jednat. Ale jen na základě předem zveřejněné povolební strategie.

Dostali jsme nálepku protisystémové strany. My chceme, aby politika měla kulturu, politici vycházeli z faktů, nedělali populistická gesta a představovali dlouhodobou vizi. Když je systém špatný, tak se ho snažíte opravit. Ivan Bartoš

Za přirozeného partnera Pirátů označuje hnutí STAN: „Jsme liberální středová strana. A jestli někdo další pasuje do této části spektra, tak je to STAN. Zbylé opoziční strany jsou konzervativní,“ uvádí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)