Vraždy jako přes kopírák (2019?)

Dvě dívky, dvě těla nalezená v parku. Škrtidlo, ukradený mobil, ze kterého pachatel bezprostředně po činu telefonuje. Ty dvě vraždy mají tolik společného, že to těžko může být náhoda. Ale problém je, jak usvědčit vraha. Případy z let 2003 a 2004 vyšetřovali jihočeští kriminalisté. Scénář pro 155. díl Historie českého zločinu napsala Bronislava Janečková.  Režie Jaroslav Kodeš. Hudební spolupráce Petr Šplíchal.

Účinkují Pavel Čeněk Vaculík, Jan Teplý ml., Svatopluk Schuller, Lukáš Král, Lukáš Příkazký, Vlasta Žehrová, Jiří Schwarz, Růžena Štanclová.

Natočeno 2019 (?). Premiéra 15. 1. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 26 min.).

Lit.: Duchková, Anna – Janečková, Bronislava: Vraždy jako přes kopírák. In web ČRo 2 Praha, 15. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dvě dívky, dvě těla v parku. Škrtidlo a ukradený mobil, ze kterého pachatel brzy po činu posílá zprávy. Ty dvě vraždy mají tolik společného, že to těžko může být náhoda…

V polovině dubna 2003 bylo v parku Stromovka v Českých Budějovicích objeveno tělo zavražděné mladé ženy. Oběť byla uškrcena zezadu, útok proběhl rychle a zřejmě i nečekaně. Útočník musel mít velkou sílu, žena se ani nestihla bránit. Policie u ní nenašla nic – kabelku, doklady ani mobil.

Kdo si hraje s mobilem?

Kriminalisté přesto mrtvou ženu identifikovali hned následující den, kdy bylo hlášeno zmizení 26leté ženy. Naposledy ji viděl její bratr ráno v den vraždy, večer mu od ní přišly dvě zmatené SMS. Tou dobou, jak vyplynulo z nálezu koronera, byla už ovšem mrtvá.

Vyšetřovatele brzy zaujal muž, s nímž poslední dobou chodila. Byl jím jeden vyhazovač z nočních podniků. A jejich podezření nabylo ještě konkrétnějších obrysů, když se na scéně znovu objevil mobilní telefon zavražděné ženy… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)