Xaver a host – Zdeněk Barták (2020)

Zdeněk Barták hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 24. 1. 2020 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Zdeněk Barták: Moji píseň zpívá Andrea Bocelli. In web ČRo Region, 24. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Hudebník, skladatel a producent Zdeněk Barták má na svém hudebním kontě neuvěřitelná čísla: více než 5 000 koncertních vystoupení, přes 1 000 skladeb vydal na hudebních nosičích, napsal hudbu k 25 filmům, 12 seriálům, k desítkám Večerníčků, mnoha inscenacím a uvedl přes 10 muzikálů. Jeho hudbu znají po celém světě a získal za ni řadu významných zahraničních ocenění. Zvítězil také v soutěže Premio Bocelli a světoznámý zpěvák Andrea Bocelli má jeho píseň ve svém repertoáru.

Jeden z našich nejúspěšnějších hudebníků a skladatelů Zdeněk Barták původně vůbec hudbu studovat nechtěl: „Dopadlo to tak, že mi nakonec dal tatínek pár facek a musel jsem jít dělat dodatečné zkoušky na konzervatoř, kde jsem potom vystudoval hru na tubu. Profesor, který si mě tam vybral za žáka, chtěl, abych ho časem vystřídal ve filharmonii, ale to mě nelákalo. Táhlo mě to hlavně k tvoření a skládání,“ popisuje Zdeněk Barták své hudební začátky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)