Host Dne na Moravě – Milena Flodrová (2020)

Připravil Miloš Šenkýř.

Hovoří historička Milena Flodrová.

Připravilo Brno v roce 2020. Premiéra 28. 1. 2020 (ČRo Brno, 17:35 h.).

Pozn.: Mimořádná znalkyně dějin Brna, historička Milena Flodrová, minulý týden oslavila 85. narozeniny. Přestože už ukončila své veřejné vystupování, rozhodla se poskytnout poslední rozhovor, který uslyšíte dnes po půl šesté (a potom v našem audioarchivu) – třeba její postřehy, jak si obyvatelé svého Brna váží. Těsně před rozhovorem přijala i gratulaci primátorky Markéty Vaňkové. Ta ji také informovala, že ji nominovala na nejvyšší brněnské ocenění – čestné občanství města Brna.

Historička Milena Flodrová je nedílně spojená s historií Brna. Mimořádná znalkyně města a jeho dějin minulý týden oslavila 85. narozeniny – a přestože už ukončila své veřejné vystupování, rozhodla se poskytnout poslední rozhovor. A důvěru dala Českému rozhlasu Brno, kde podle vlastního soupisu vystoupila ve 444 pořadech. S kolegou Milošem Šenkýřem se sešli v jejím bytě na brněnské Lesné. Uslyšíte jak její poselství Brňanům, tak třeba její postřehy, jak si obyvatelé města svého Brna váží. A přizná i to, do které etapy dějin moravské metropole by se chtěla podívat. Takže – poslední rozhovor s Milenou Flodrovou, a to na vlnách Českého rozhlasu Brno. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)