Host Radiožurnálu – Pavel Pecháček (2020)

Proč neuzavřete sňatek s někým, s kým jste se v dětství často koupali? Odpověď najdete ve fascinující a často zábavné knize – Chování: Biologie člověka v dobrém i zlém, kterou se českému čtenáři poprvé představuje přední světový neuroendokrinolog Robert Sapolsky. Mluvit o ní budeme mluvit s překladatelem českého vydání Pavlem Pecháčkem. Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2020. Premiéra 29. 1. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 21:05 h.).

Lit.: Kroc, Vladimír: Polovina žen by radši zachránila vlastního psa než cizího člověka, píše se v nové knize o lidském chování. In web ČRo 1 Radiožurnál, 29. leden 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  (…) Proč neuzavřete sňatek s někým, s kým jste se v dětství často koupali? Odpověď najdete ve fascinující a často zábavné knize s názvem „Chování: Biologie člověka v dobrém i zlém“, kterou českému čtenáři poprvé představuje přední světový neuroendokrinolog Robert Sapolsky. Je to tak zajímavá kniha, že by se mělo dostat českému čtenáři. Její překlad mi trval asi půl roku čistého času, říká Pavel Pecháček, který ji do češtiny přeložil. A jak přesně je to s tím zachraňováním?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)