Vinohradská 12 – Impeachment byla politická show (2020)

Lenka Kabrhelová mluví s ředitelem New York Univerzity v Praze a politickým analytikem Jiřím Pehe. Hudba Martin Hůla. Editace, rešerše, sound design Antonín Viktora, Tomáš Roček, Jiří Špičák.

Natočeno 2020. Premiéra 7. 2. 2020 (IRozhlas, 26 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Viktora, Antonín – Roček, Tomáš: Impeachment byla politická show. Demokraté neuspěli, jejich voliče to ale může probudit, tvrdí analytik Pehe. In web IRozhlas.cz, 7. 2. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Čtyřměsíční sága impeachmentu amerického prezidenta je u konce. Donald Trump zůstává i nadále v Bílém domě. Senát zamítl ústavní žalobu a osvobodil ho v obou bodech – zneužití pravomoci a obstrukcí vůči Kongresu. Navždy mu ale zůstane přídomek „teprve třetího prezidenta v americké historii, kterého Sněmovna reprezentantů navrhla odvolat“. Co to znamená pro jeho další působení v roli prvního muže USA? Jak se vyčerpávající bitva o impeachment podepsala na americké společnosti? A jak se odrazí v boji o prezidentské křeslo? (…)

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Viktora, Antonín – Roček, Tomáš: Trump pokus o odvolání ustál, jako politik ale může skončit velmi špatně, říká Jiří Pehe. In web ČRo Plus, 7. únor 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Čtyřměsíční sága impeachmentu amerického prezidenta je u konce. Donald Trump zůstává i nadále v Bílém domě. Navždy mu ale zůstane přídomek „teprve třetího prezidenta v americké historii, kterého  Sněmovna reprezentantů navrhla odvolat“. Co to znamená pro jeho další působení v roli prvního muže USA? Jak se vyčerpávající bitva o impeachment podepsala na americké společnosti? A jak se odrazí v boji o prezidentské křeslo? Lenka Kabrhelová se ptá analytika Jiřího Pehe.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)