Xaver a host – Ivan Bartoš (2020)

Ivan Bartoš hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 26. 2. 2020 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Ivan Bartoš: Jsem šumař, rytmus držet neumím. In web ČRo Region, 26. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Předseda Pirátů Ivan Bartoš má několik koníčků – knihy, hru na akordeon a sport. Ke sportu ho rodiče vedli už od dětství. Hrál hokej, chodil na judo i do běžeckého oddílu. Zamiloval se také do sjezdového lyžování. Vzhledem ke své politické angažovanosti ale v současné době nemá čas sport provozovat: „Nemám na to čas, na víkendové výlety do zahraničí, toho se mi díky politice nedostává.“

Ivan Bartoš vystudoval Ústav informačních studií a knihovnictví na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Ke knihovnictví a informačním vědám získal vztah už v dětství: „Maminka je učitelka a asi i proto mě knihy zajímaly už z dob školní docházky. Dříve jsme informace získávali pouze čtením knih a časopisů. S internetem jsem se poprvé seznámil až v Americe, kam mě rodiče poslali v sedmnácti letech studovat. Po gymnáziu jsem si dal přihlášky na tři vysoké školy a nakonec jsem začal studovat teologii a knihovnictví. Chodit na obě školy najednou se ale nedalo, a tak jsem se začal věnovat plně knihovnictví. Láska ke knihám u nás existuje v celé rodině. Manželka také studuje knihovnictví, pracuje v knihovně. Mám knížky stále moc rád,“ říká Ivan Bartoš.

Ivan Bartoš pracoval také pro zahraniční firmy jako specialista na IT technologie. Podle něj jde rozvoj v této oblasti velmi rychle, vše se mění. Uměl by to ještě dnes?: „Jsem rád, že se na to ptáte, vysvětlím. Z pohledu generací, které nezažily internet, je IT odborník každý. Mně se nechtělo neustále se v této oblasti učit, a tak jsem se soustředil na databázové tabulky. Ale nová média a sociální sítě považuji za důležitá. Když si například v praktické politice píšete příspěvky a odpovídáte lidem na Facebooku sám, je to určitě lepší. Pokud je na vás někdo naštvaný, dozvíte se to okamžitě. Pokud to dělá někdo za vás, nevíte nic.“ (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)