Osobnost Plus – Eva Urbanová (2020)

Eva Urbanová,  jedna z nejvýznamnějších českých operních pěvkyň. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 2. 2020 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Marková, Zuzana – Tachecí, Barbora: Češství se vytrácí, naše společnost je spotřební a sobecká, soudí operní pěvkyně Urbanová. In web ČRo Plus, 27. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Váha pro ni byla mindrák a hendikep. Doba, kdy operní pěvkyně a pěvci mohli být obrovští, je už dávno pryč, říká. Politiku se prý snaží sledovat, ale neví, co si o ní myslet.

V Národním divadle panovala loni bouřlivá atmosféra, která provázela i jmenování nového uměleckého šéfa Opery Per Boye Hansena. Po jeho nástupu se prý ale podle operní pěvkyně Evy Urbanové uklidnila.

„Zatím jsou to ale smíšené pocity. I když spolu vycházíme velice dobře,“ svěřuje se Urbanová s tím, že stále nepoznala směr, kterým se chce norský režisér ubírat.

Národní divadlo je pro ni přitom zásadní instituce. „Jsem Češka a pro mě je největší meta Národní,“ tvrdí. Její největší sen bylo zazpívat si Libuši nebo Miladu, a ten si splnila. (… )

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)