Vrah z erotické linky (2020)

162. díl Historie českého zločinu. V prázdném bytě leží mrtvola neznámé mladé ženy. Není to ani nájemnice ani majitelka bytu, ale co je jisté, že byla uškrcená elektrickým kabelem. Kdo to je a jak se do bytu dostala? Nikdo ji nehledá a nikomu nechybí. Tento neobvyklý hlavolam řeší kriminalisté ve Zlíně na jaře roku 1999. Případ zpracovala Jitka Škápíková. Hudba Petr Šplíchal. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkují Lucie Pernetová, Kateřina Seidlová Hrušková, Adam Ernest, Marek Pospíchal, Igor Bareš, Eva Kodešová, Kamil Halbich, Václav Liška. Komentuje Vladimír Matoušek, emeritní policejní rada.

Natočeno 2020. Premiéra 11. 3. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 32 min.).

Lit.: and – Škápíková, Jitka: Vrah z erotické linky. In web ČRo 2 Praha, 11. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Když jí volali sousedé, že je z jejího bytu cítit zápach, myslela si, že tam asi zůstaly nevynesené odpadky. To, co našla v obýváku na zemi, bude mít před očima do konce života.

Ve Zlíně na jaře 1999 na podlaze v prázdném bytě zařízeném ošuntělým starším nábytkem ležela mrtvola ženy zaházená hromadou peřin. Byla svázaná elektrickým přívodním kabelem a textilní šňůrou. Na první pohled je jasné, že zemřela cizím zaviněním, a to už před delší dobou. Tělo je v pokročilém stadiu rozkladu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)