Xaver a host – Jana Plodková (2020)

Jana Plodková hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 24. 3. 2020 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Ryby lovím systémem „chyť a pusť“, říká herečka Jana Plodková. In web ČRo Region, 24. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Herečka Jana Plodková u Xavera nejprve zavzpomínala na zesnulého Karla Gotta, který byl pro ni jedním z největších zpěváků. Poté už se povídalo hlavně o její profesi. Plodková je držitelkou Českého lva za hlavní roli Hany Vrbatové ve filmu Protektor, který Českých lvů získal celkem šest. Úspěch slavila také v internetových seriálech Single lady a Žrouti. Jejím koníčkem bylo dlouho rybaření, ulovila dokonce vzácného tuňáka žlutoploutvého.

Jana Plodková zavzpomínala s Xaverem na zesnulého Karla Gotta. Pro ni byl jedním z největších zpěváků, který tady byl a ještě dlouho bude, i když už ne fyzicky. „Jako malé holky jsme si s kamarádkou hrály s barovými stoličkami. Jednu z nich jsme pojmenovaly Karel Gott, poslouchaly jeho písničky a představovaly si, že ta stolička je Karel Gott, s kterým právě tančí,“ zavzpomínala Plodková.

Xaverovi také řekla: “Dnešní den je smutný, ale pro něho to musela být velká úleva. Rodině Karla Gotta posílám upřímnou soustrast. Na jeho koncertě jsem nikdy nebyla, sledovala jsem ho hlavně v televizi. Obdivovala jsem jeho energii a sílu stále bavit lidi. A k jeho úspěchu v zahraničí? Myslím si, že byl ve správný čas na správném místě a šel do toho se vším všudy.“

Internetová herečka

Herečka Jana Plodková ztvárnila role také ve dvou internetových seriálech. V populárním gastrositcomu Marka Najbrta Žrouti a v komediálním seriálu Single Lady. Jaký je podle ní rozdíl mezi televizním a internetovým seriálem? „Ten internetový je o hodně rychlejší, jednotlivé díly mají kolem 10 – 12 minut. A navíc internet nemá omezení – nedbá na diváka v tom smyslu, že nepočítá sprostá slova. Vše je tam svobodnější a volnější. Je to ale plnohodnotná produkce, která se dá srovnat s jiným seriálem, jenom jednotlivé díly jsou kratší,“ říká herečka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)