Vrah s fantazií spisovatele (2020)

164. díl cyklu Historie českého zločinu. Horké léto roku 2009. Série tří násilných případů v Praze 4 a všechny se odehrály pod rouškou tmy – pozdě večer nebo v noci. Mají nějakou souvislost? Je pozoruhodné, jak ochotného svědka se podařilo kriminalistům najít? Vrahovi jsou tentokrát na stopě nejlepší pražští kriminalisté 90. let. Podle skutečnosti napsala Bronislava Janečková. Komentář Viktorín Šulc, policejní historik a spisovatel. Autorka projektu Bronislava Janečková. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkují Petr Lněnička, Igor Bareš, Jan Meduna, Kamil Halbich, Eva Kodešová, Václav Liška, Viktor Kuzník, Kateřina Seidlová-Hrušková.

Natočeno 2020. Premiéra 25. 3. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 25 min.).

Lit.: Janečková, Bronislava – Duchková, Anna: Vrah s fantazií spisovatele. In web ČRo 2 Praha, 25. březen 2020 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.: Horké léto 2009 a série tří násilných případů v Praze 4. Všechny v noci nebo nad ránem. Co dalšího mají společného, zjišťují nejlepší pražští kriminalisté 90. let.

Pondělí 17. srpna 2009, 3 hodiny 8 minut. Ještě nezačalo svítat. Taxík na hrázi už jen doutná. I ve tmě je vidět u cesty mrtvolu, která ještě před chvílí plavala na hladině rybníka. Taxikáře někdo zastřelil dvěma ranami do hlavy. Po týdnu vyšetřování nemají kriminalisté skoro žádnou stopu, jen neurčité svědectví ženy ze sousedství. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)