Dvacet minut Radiožurnálu – Daniela Lusková (2020)

Hostem je viceprezidentka Asociace poskytovatelů sociálních služeb Daniela Lusková. Jak jsou domovy pro seniory připravené na šíření nákazy nového koronaviru? Mají už dostatek ochranných pomůcek, které po státu týdny žádaly? A proč poskytovatelé sociální péče ministrům vyčítají, že jim dávají bezcenné rady a že budou mít na svědomí životy stovky starých lidí? Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 3. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.; 22 min.).

Lit.: Laštůvka, Vojtěch – Kroc, Vladimír: V tuto chvíli máme počáteční  soubor ochranných pomůcek k dispozici, říká ředitelka domu pro seniory. In web ČRo 1 Radiožurnál, 30. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Nákaza koronavirem se v Česku dostala i do domovů pro seniory. Právě pro staré lidi přitom představuje největší riziko. Stát proto zpřísňuje podmínky pro jejich fungování. Není to pozdě? A mají už poskytovatelé sociální péče dostatek ochranných prostředků? „Poté, co si ministři vyjasnili, v čí kompetenci je distribuce ze skladů do krajů, k nám dnes dorazila zásilka respirátorů a dalších pomůcek,“ říká ředitelka Domova U Biřičky Daniela Lusková. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)