Se štrůdlem do Aše (2020)

165. díl cyklu Historie českého zločinu. Co se stalo s pražským obchodníkem Karlem Táborským, který odjel v listopadu 1947 vlakem do Aše nakoupit tam textil? Měl se vrátit do tří dnů, ale ani po týdnu o něm není žádných zpráv. Přijel vůbec do Aše? Nikdo ho tady přece neviděl, ale blízko nádraží se našla jeho aktovka. Podle skutečných událostí napsal Emil Hruška. Autorka projektu Bronislava Janečková. Režie ozvučení Petr Šplíchal. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Režie Jaroslav Kodeš.

Komentář Emil Hruška, spisovatel a publicista. Účinkují Pavel Batěk, Petr Halíček, Zuzana Kajnarová, Antonie Talacková, Svatopluk Schuller, Filip Kaňkovský, Jan Bavala a Jiří Knot.

Natočeno 2020. Premiéra 1. 4. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 27 min.).

Lit.: Duchková, Anna – Hruška, Emil: Se štrúdlem do Aše. In web ČRo 2 Praha,  1. duben 2020 (článek + nahrávka k poslechu).- Cit.: Pražský obchodník Karel Táborský odjel 12. listopadu 1947 vlakem do Aše nakoupit od svého známého textil. Měl se vrátit do tří dnů, namísto toho beze stopy zmizel… (…)

Když se její manžel ve stanovené lhůtě nevrátil a nedal o sobě žádnou zprávu, začala se Alexandra Táborská strachovat, co se s ním stalo. Že do Aše skutečně odjel, potvrdila policii žena jeho obchodního partnera paní Malaníková. Na nádraží Táborskému ještě pro manžela předávala štrúdl, čokoládu a dopis pro manžela. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)