Vyhořet může každý 1/3 (2020)

Připravila Kateřina Mikulcová.

Hovoří manažerka Petra, sportovkyně Olga Šípková, operní pěvkyně Dagmar Pecková, psychiatři Radkin Honzák a Jan Cimický a moderátor Aleš Cibulka.

Natočeno 2020. Premiéra 1. dílu 5. 4. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:31 h.) v cyklu Dokuseriál. Repríza 1. dílu 22. 11. 2020 (ČRo Plus, 14:34 h.); 2. dílu 2. 12. 2020 (ČRo Plus, 20:05 h.); 3. dílu 10. 12. 2020 (ČRo Plus, 10:10 h.).

Obsah: 1. V prvním díle nás autorka seznámí s osudem manažerky Petry a od dětství úspěšného moderátora Aleše Cibulky. Dozvíme se, proč Petra přestala úplně spát a jak si Aleš na své vyhoření zadělával již v dětství. Sportovkyně Olga Šípková chtěla všechno zvládat sama, ale bylo to nad její síly. Také si řekneme, co určitě neradit nikomu trpícímu vyhořením a jak naopak pomoci.

2. Tento díl je zaměřen na názory odborníků a na to, co vše jsme ochotni obětovat vidině úspěchu a dokonalosti. Radkin Honzák pohovoří o egu a věčném dokazování sobě i ostatním, jak jsme skvělí. Psychiatr Jan Cimický léčí nejen manažery a poradí, jak vyhoření předcházet. Operní pěvkyně Dagmar Pecková se snažila skloubit péči o děti s operní kariérou a stále si myslela, že problémem jsou její hlasivky.

3. V posledním díle navštívíme křest knihy „Vyhořet může každý“ a dozvíme se, jak se naše hrdinky a hrdina poučili z vlastního vyhoření a kam vedou jejich další životní kroky. Vyhoření je léčitelné, ale léčba trvá dlouho a bez odborné pomoci je velmi obtížná.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)