Žena upír (2020)

Na Velikonoce roku 1932 objevili obyvatelé domu v Praze Košířích v kolonii Na Cibulce hrůzný nález – muže s proříznutým hrdlem. Spáchal poštovní podúředník sebevraždu, anebo v tom měla prsty jeho žena? Scénář Jitka Škápíková. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Zvukové efekty Petr Šplíchal. Režie Jaroslav Kodeš.

Komentuje policejní historik Miloš Vaněček. Účinkují Marcela Nohýnková, Radek Zima, Filip Kaňkovský, Antonie Talacková, Zuzana Kajnarová-Říčařová, Petr Halíček, Lukáš Hlavica, Pavel Batěk, Svatopluk Schuller.

Natočeno 2020. Premiéra 15. 4. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 27 min.) v cyklu Historie českého zločinu.

Lit.: Duchková, Anna – Škápíková, Jitka: Žena upír. In web ČRo 2 Praha, 15. duben 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Třiatřicetiletá Anna Marešová, rozená Sýkorová se za osmačtyřicetiletého poštovního podúředníka Antonína Válka provdala v červenci 1930. Od svatby uplynuly necelé dva roky, když domovnice Marie Melicharová oznámila nález mrtvoly ve vilce v kolonii Na Cibulce č. p. 424.

Antonín Válek ležel v ložnici naznak s rozhozenýma rukama. Na krku měl hlubokou řeznou ránu a kolem těla kaluž zaschlé krve. U pravé ruky oběti ležel kuchyňský nůž. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)