Vinohradská 12 – Pandemie demaskovala nebezpečné tendence ve společnosti i v části složek státní moci (2020)

Lenka Kabrhelová mluví s Janem Wintrem, ústavním právníkem a teoretikem práva z pražské Právnické fakulty UK. Hudba Martin Hůla. Editace, rešerše, sound design Lukáš Matoška, Ondřej Franta, Martin Hůla.

Natočeno 2020. Premiéra 28. 4. 2020 (ČRo Plus, 8:33 h.; 26 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Matoška, Lukáš – Franta, Ondřej: Ústavní právník: Pandemie demaskovala nebezpečné tendence ve společnosti i v části složek státní moci. In web IRozhlas, 28. 4. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Státní zastupitelství registrují už desítky trestních oznámení kvůli epidemii nového koronaviru. Týkají se vyhlášení nouzového stavu a dalších vládních opatření. Minulý týden Městský soud v Praze shledal nezákonnými čtyři nařízení ministerstva zdravotnictví, která omezovala základní práva občanů. Otevírá se obchodníkům možnost žádat po vládě odškodné? Jaká další klíčová soudní rozhodnutí nás čekají? A co jsme se v uplynulých dnech a týdnech dozvěděli o tom, jak v Česku funguje právní stát? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)