Interview Plus – Petr Angyalossy (2020)

Čeští advokáti i soudci se připravují na žaloby, které vznesou podnikatelé proti státu, kvůli restrikcím uvaleným na ekonomiku během nouzového stavu. Nejvyšší soud chystá workshop, kde by se zástupci justice mohli seznámit s podobnými kauzami, aby byli na případný nápor připravení. Má soukromý sektor reálnou šanci spory o náhradu škody vyhrát nebo má pravdu ministryně spravedlnosti, když říká, že úspěšní nebudou? Veronika Sedláčková se zeptá nového předsedy Nejvyššího soudu Petra Angyalossyho.

Natočeno 2020. Premiéra 1. 7. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.; 26 min.).

Lit.: kac – Sedláčková, Veronika: Ne každý bude mít nárok na všechno, říká o žalobách na náhradu škod kvůli epidemii předseda Nejvyššího soudu. In web ČRo Plus, 1. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit: Předseda Nejvyššího soudu Petr Angyalossy plánuje workshop pro soudce, kteří by mohli posuzovat žaloby na odškodnění. Česká justice se tak připravuje na situaci, kdy se na ni obrátí podnikatelé kvůli škodám za vládní restrikce v době epidemie koronaviru.

První žaloby na odškodnění už se objevují u Městského soudu v Praze. „Nemám přehled, kolik jich je, ale očekávám, že jich bude přibývat,“ říká předseda Nejvyššího soudu Angyalossy. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)