Vizitka – Petr Čichoň (2020)

Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou. Lanovka nad Landekem – tak se jmenuje nová kniha, kterou letos v nakladatelství Host vydal rodák z Ostravy, absolvent Vysokého učení technickéhov Brně, někdejší redaktor, majitel architektonického ateliéru, hudebník a spisovatel Petr Čichoň. Jeho knihy vyšly v angličtině, němčině, maďarštině, ukrajinštině a polštině. O Lanovce nad Landekem, ale i o jeho starších knihách a o hlučínských kořenech. Připravila Eva Lenartová.

Natočeno 2020. Premiéra 5. 7. 2020 (ČRo 3 Vltava, 17:00 h.; 58 min.).

Lit.: Slívová, Hana – Lenartová, Eva: Politika, detektivka, Slezsko a Evropská unie. Petr Čichoň představuje román Lanovka nad Landekem. In web ČRo 3 Vltava, 5. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Témata spojená s národnostními otázkami, regionem i „světovostí“, ale také s biblickými motivy má v hledáčku básník, spisovatel, hudebník a architekt Petr Čichoň. S Evou Lenartovou mluvil ve Vizitce o zbrusu novém románu Lanovka nad Landekem, ale třeba i tom, proč si před více než dvaceti lety na ostravské Stodolní ulici koupil na radu Radka Pastrňáka loutnu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)