Host Apetýtu – Zuzana Osako (2020)

Hosty Apetýtu byly Zuzana Osako a její dcera Sophie. Připravila a moderuje Jaroslava Jarka Vykoupilová.

Připravilo Brno v roce 2020. Premiéra 9. 7. 2020 (ČRo Brno, 28 min.) v pořadu Apetýt.

Lit.: lop – Vykoupilová, Jarka: Návrhářka Zuzana Osako si splní sen. Pro sportovce vytvoří kolekci na olympiádu v Tokiu. In web ČRo Brno, 9. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Středeční prázdninový seriál Apetýtu s názvem „Rodinná dovolená“ patřil mamince s dcerou. Zuzana Osako a dcera Sophie jsou módní návrhářky, mimo jiné autorky kolekce sportovního oblečení inspirované modrotiskem. Tu si měli letos na olympijských hrách v Tokiu obléci naši sportovci.

„V oděvní tvorbě se mi splnily sny, které jsem měla od dětství. A olympiáda byla jeden v nich.“ Zuzana Osako neměla vůbec tušení, že taková nabídka přijde a přiznává, že jí při čtení e-mailu do očí vhrkly slzy.

Olympijská kolekce je ale prozatím zahalena tajemstvím. Co se ale ví, je, že hlavním prvkem bude modrotisk. „Každému členovi výpravy děláme oděv na míru, i boty. Zkoušíme stovky lidí, Sophie mi s tím pomáhá.“ Zuzana Osako běžně šije oděvy pro ženy, proto se obávala, jestli budu mít pro muže dobré oko. „Snažím se je odhadnout podle ramen,“ směje se návrhářka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)