Osobnost Plus – Ondřej Císař (2020)

„Tím, kdo bude profitovat z ekonomické krize, může být opět premiér Babiš,“ říká. Zabývá se proměnami demokracie, sociálními hnutími a politickou mobilizací. Sociolog a politolog Ondřej Císař bude hostem Osobnosti Plus, kterou moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2020. Premiéra 14. 7. 2020 (ČRo Plus, 10:34 h.). Repríza 18. 7. 2020 (ČRo Plus, 11:07 h.; 21:05 h.).

Lit.: Marková, Zuzana – Tachecí, Barbora: Svoboda projevu? To není totéž co libovůle, říká sociolog Ondřej Císař. In web ČRo Plus, 14. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Začátkem července vyšlo v americkém magazínu prohlášení významných osobností na podporu obrany svobodného projevu ve veřejném prostoru. Potýká se západní svět s něčím úplně novým?

„Autorům prohlášení rozumím. V současném světě je svoboda projevu a slova opravdu ohrožena,“ říká sociolog a politolog Ondřej Císař, který se zabývá protestem a proměnami demokracie. Za příklad uvádí například dění v Rusku nebo Maďarsku.

Vyjádření převážně amerických intelektuálů v měsíčníku Harper’s Magazine považuje host Barbory Tachecí za legitimní hlas. Signatáři prohlášení podle něj upozorňují na důležitost svobody slova pro fungující demokracii. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)