Náš příběh – Martina Půtová (2020)

Těžko si lze představit, jak velkou bolestí musí trpět člověk politý kyselinou. Martinu Půtovou před lety z pomsty oslepil kyselinou expřítel. V nemocnici několik dnů bojovala o život. Dnes pomáhá ostatním. Za to byla oceněna Cenou Olgy Havlové. Připravila Karolina Stiborová.

Připravil ČRo Plzeň v roce 2020. Premiéra 13. 7. 2020 (ČRo Plzeň, 5 min.).

Lit.: jik – Stiborová, Karolina: Pomsta bývalého přítele vzala Martině Půtové zrak. Krásu uvnitř jí ale nesebrala. In web ČRo Plzeň, 13. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Martině Půtové z Plzně se před sedmi lety změnil život. Její bývalý přítel jí neodpustil rozchod a pomstil se jí. Oslepla po tom, co jí polil kyselinou. V nemocnici pak několik dnů bojovala o život. Nakonec svůj boj vyhrála a dnes pomáhá ostatním lidem. Teď za to obdržela Cenu Olgy Havlové.

Člověk, který si podobnou tragédií neprošel, si jen těžko představí, jak velkou bolestí musí trpět člověk politý kyselinou. Martina Půtová kvůli tomu přišla o zrak, musela rehabilitovat a podstoupit také několik operací. Dlouho měla i psychické problémy. To vše ale zvládla a dnes v rámci mnoha projektů pomáhá druhým. Jde například o Návštěvy po tmě, Ježíškova vnoučata nebo projekt Burn Fighters, který spoluzaložila a který pomáhá lidem s popáleninami. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)