Lékařem navzdory osudu (2020)

Co je to za člověka? Patří k nejoblíbenějším mladým lékařům na oddělení. Je empatický, ochotný, píše vědecké práce. A jak se náhle objevuje, tak také mizí. A nejen on. Tajemný mladý muž však stále uniká i věhlasným kriminalistům jako jsou detektivové pražské „čtyřky“. Myslíte, že ho chytí? Kuriózní případ z let 1926 až 1928 sepsala podle dobových novinových článků Tereza Vojtová jako 170. díl Historie českého zločinu. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Hudba Petr Šplíchal. Režie Jaroslav Kodeš.

Účinkují Pavel Neškudla, Ivan Řezáč, Petr Buchta, Vincent Navrátil, Petr Macháček, Eva Kodešová, Zuzana Hykyšová, Jarmil Škvrna, Marek Pospíchal. Vypráví Miloš Vaněček.

Natočeno 2020. Premiéra 2. 9. 2020 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 27 min.).

Lit.: opa – Vojtová, Tereza: Lékařem navzdory osudu. In web ČRo 2 Praha, 2. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Byl učený, k pacientům empatický a pro lékařskou vědu nadšený… Doktorský plášť si ale musel ukrást. Kam až může dojít touha po vědění? Falešný lékař unikal pražským kriminalistům dva roky.

Píše se rok 1926 a do nemocnice na Královských Vinohradech nastupuje mladý medik. Má oslňující znalosti. Není divu. Každou volnou chvíli věnuje knihám nebo psaní studií do odborných časopisů.

Jeho nadřízené sice občas zarazí nesoulad mezi nastudovanou teorií a předvedením v praxi, přesto se brzy stane platným členem zdravotnického personálu a léčí pacienty. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)