Xaver a host – David Deyl (2020)

David Deyl hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 8. 9. 2020 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: JMys – Veselý, Luboš Xaver: Zpěvák David Deyl: Rodiče mají na mé koncerty zakázáno chodit. In web ČRo Olomouc, 8. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: David Deyl je sice původním povoláním učitel, ale za posledních deset let si vydobyl renomé jako oblíbený zpěvák, který patří k těm nejhranějším v českých rádiích. Svým posluchačům a fanouškům se za přízeň odvděčí koncertním turné s názvem Děkuji! Tour 2020 a novou deskou Melodies of My Heart: Musicals! (Melodie mého srdce: muzikály!)

Populární zpěvák David Deyl původně vystudoval pedagogiku a získal aprobaci na hudební výchovu pro základní a střední školy. Vybral si jednooborové studium, což prý pro něj bylo lepší, ale také o hodně náročnější. Učit ho bavilo, před žáky a studenty by si troufnul i dnes. „Hudební výchovu jsem se snažil učit tak, aby to bavilo i puberťáky a hlavně kluky. Menší děti zaujmete snadno, ale od páté třídy už je to mnohem těžší. Pokud chcete uspět, musíte jim přinést to, co je bude bavit a vzbudí v nich nějaké emoce. Dobrý učitel hudební výchovy musí být schopný nejenom mluvit, ale umět i hrát na nějaký hudební nástroj, třeba na kytaru. Potom si vás studenti jako dobrého učitele zapamatují. Já jsem příliš dlouho nevyučoval, ale přesto se mi zrovna nedávno stalo, že mě kluk z jiné kapely řekl: ‚Dobrý den pane učiteli,‘ a to mě potěšilo.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)