Xaver a host – Miloš Táborský (2020)

Miloš Táborský hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 22. 9. 2020 (ČRo Region, 31 min.).

Lit.: JMys – Veselý, Luboš Xaver: Kardiolog Miloš Táborský: Už se těším na dobu, kdy u nás pití alkoholu nebude „sexy“. In web ČRo Region, 22. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Profesor Miloš Táborský se specializuje zejména na poruchy srdečního rytmu a patří mezi naše přední kardiology. V kardiologii je průkopníkem zavádění nových metod diagnostiky i léčby, začal například jako jeden z prvních sledovat zdravotní stav pacientů prostřednictvím telemetrie, tedy přenosu dat na dálku.

Profesor Miloš Táborský je přednosta I. interní kardiologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc, pedagog a místopředseda České kardiologické společnosti. Patří mezi naše nejlepší kardiology a o své práci hovoří s opravdovým nadšením, považuje ji za své poslání: „Kardiologie jako obor je pro mě srdeční záležitostí. Mám velkou radost, když se někam posunu nebo něco nového zařídím. Samozřejmě ale nezapomínám ani na relaxaci. Ta největší je pro mě kynologie, tedy můj pes. Už i studie v renomovaných časopisech uvádějí, že lidé, kteří doma chovají psy nebo kočky, jsou lépe chráněni před infekcí. A díky psovi, kterého venčím, mám také hodně zdravého pohybu,“ přibližuje profesor Táborský. Přiznává, že i on musí na své zdraví dbát: „Podobně jako 40 % naší populace mám vysoký tlak, a proto se snažím žít zdravě. Jak se říká: ‚Nemohu přece kázat vodu a pít víno.‘“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)