Brno připravuje opravu uzlu hromadné dopravy na Mendlově náměstí (2020)

Připravil Petr Tichý.

Hovoří primátorka města Markéta Vaňková (ODS), radní Petr Bořecký (ANO), ředitel Kanceláře architekta města Brna Michal Sedláček.

Připravilo Brno v roce 2020. Premiéra 24. 9. 2020 (ČRo Brno, 3 min.) v rámci pořadu Zprávy.

Lit.: Tichý, Petr: Rychlé řešení nebo dlouhodobá proměna? Mendlovo náměstí v Brně čeká rekonstrukce. In web ČRo Brno, 24. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Do dvou let se má proměnit podoba jednoho z nejdůležitějších dopravních uzlů v Brně. Mendelovo náměstí čeká rekonstrukce za 42 milionů korun. Se záměrem magistrátu ale nesouhlasí městská část Brno-střed. Ta chce, aby město vycházelo z dřívější architektonické studie z roku 2018. Podle ní by se navýšily kapacity pro tramvaje a autobusy, zlepšilo zázemí pro cestující i obyvatele v okolí.

„Víc zeleně, víc stromů, v létě tu je výheň, chtělo by to nějak zakrýt,“ přeje si jeden z cestujících. „Chybí nám veřejné záchody, je tady dopravní uzel, lidé tu přestupují,“ přidává se další.

Vyasfaltovanou plochu Mendlova náměstí dělí několik nástupních ostrůvků. Autobusy zastavují na všech světových stranách. Kříží se tady zároveň několik tramvajových linek. Systém dopravy se ale do dvou let výrazně měnit nebude. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)