Xaver a host – Igor Bareš (2020)

Igor Bareš hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 15. 10. 2020 (ČRo Region, 28 min.).

Lit.: JMys – Veselý, Luboš Xaver: Igor Bareš: Původně jsem chtěl pracovat v zoologické zahradě. In web ČRo Region, 15. říjen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Herec a dabér Igor Bareš zahájil svou kariéru v brněnských divadlech. Později se, po účinkování v několika filmech, stal jednou z hlavních postav televizního seriálu Pojišťovna štěstí a přešel do Prahy. Díky svému hereckému projevu bývá přirovnáván k anglickému herci Anthonymu Hopkinsovi.  

Igor Bareš se narodil a jako dítě žil v Olomouci, kde měl prakticky za rohem zoologickou zahradu na Svatém kopečku. Často ji navštěvoval a jeho vysněným povoláním byla právě práce v zoo: „K lásce k přírodě mě vedl můj dědeček, s kterým jsem trávil v zoo téměř každý víkend. No a mně přišlo po ukončení osmé třídy logické, že pokud se dál chci zabývat čímkoliv, co souvisí s biologií, musím vystudovat střední zemědělskou školu.“

Během studia se Igor Bareš začal zabývat i jinými koníčky, patřil mezi ně hlavně historický šerm a amatérské divadlo. Přestože jeho touha po umělecké dráze nebyla příliš intenzivní, absolvoval po ukončení střední školy nejprve přijímací zkoušky na brněnskou Janáčkovu akademii múzických umění. K jeho údivu ho hned přijali a první herecké role dostal už během studia: „Ve škole jsem byl oblíbeným bavičem, ale po umělecké kariéře jsem zase až tak moc netoužil, i když to asi ve mně někde dřímalo,“ vzpomíná herec. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)