Večer na tému – To najlepšie, čo doma máme? (Večer na téma – To nejlepší, co doma máme, 2020)

Připravil Omar Mirza.

Hovoří kurátorka Slovenskej národnej galérie Lucia Gregorová Stach, kurátor Východoslovenskej galérie v Košicích Miroslav Kleban a kurátorka Považskej galérie umenia v Žilině Mira Sikorová-Putišová.

Natočeno 2020. Premiéra 18. 11. 2020 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.).

Lit.: anonym: Večer na tému: To najlepšie, čo doma máme? In web SRo Rádio Devín, 10. 11. 2020 (článek). – Cit.: K základným úlohám verejných galérií patria výskum, zbieranie, dokumentácia, ochrana a prezentácia diel výtvarného umenia. V galerijných depozitároch po celom Slovensku však nájdeme množstvo diel, ktoré sú napríklad pre svoj ideologický obsah už neaktuálne. Ako sa môžu inštitúcie vyrovnať s problematickým dedičstvom minulosti? Aké sú súčasné stratégie nadobúdania diel do zbierok? A môžu byť naše úprimné snahy budúcimi generáciami vnímané kriticky?

Pozvanie moderátora Omara Mirzu do Večera na tému o úskaliach akvizičných politík prijali kurátorka Slovenskej národnej galérie Lucia Gregorová Stach, kurátor Východoslovenskej galérie v Košiciach Miroslav Kleban a kurátorka Považskej galérie umenia v Žiline Mira Sikorová-Putišová. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)