Dvacet minut Radiožurnálu – Pavel Pustějovský (2020)

Hostem je Pavel Pustějovský, předseda sněmovního podvýboru pro energetiku, poslanec hutní ANO . Polostátní energetická firma ČEZ chce ještě do konce roku vypsat tendr na výstavbu pátého bloku jaderné elektrárny Dukovany. Je ale největší zakázka v české historii dostatečně legislativně ošetřená? Nehrozí bezpečnostní rizika, pokud se výběrového řízení zúčastní i zájemci z Ruska a Číny? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2020. Premiéra 23. 11. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:06 h.; 25 min.).

Lit.: vla – Pancíř, Tomáš: Dostavba Dukovan: Nechal bych soutěžit všechny firmy a rizika hodnotil až potom, říká Pustějovský. In web ČRo 1 Radiožurnál, 23. listopad 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Společnost ČEZ chce ještě do konce roku vypsat tendr na výstavbu pátého bloku jaderné elektrárny Dukovany. Tajné služby a Ministerstvo vnitra přitom varují, že připravovaná zadávací dokumentace dostatečně nezohledňuje bezpečností zájmy České republiky. Mělo by se vypsání tendru pozdržet? A je rizikem, pokud se výběrového řízení zúčastní i firmy z Ruska a Číny? Hostem Tomáše Pancíře byl předseda sněmovního podvýboru pro energetiku Pavel Pustějovský (za hnutí ANO). (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)