Vinohradská 12 – Kdo si mohl přát smrt jaderného vědce Fachrízádeha? (2020)

Podcast o nejnovějším napětí na Blízkém východě. Připravila Lenka Kabrhelová. Editace Matěj Válek. Rešerše Tomáš Roček. Zvukový mistr David Kaiser. Hudba Martin Hůla.

Natočeno 2002. Premiéra 1. 12. 2020 (ČRo Plus, 27 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Válek, Matěj – Roček, Tomáš:  Kdo si mohl přát smrt jaderného vědce Fachrízádeha? Vražda fyzika stupňuje násilí mezi Íránem a Izraelem. In web ČRo Plus,  1. prosinec 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Po vraždě prominentního íránského vědce zaznívají z Teheránu slova o možné odvetě vůči Izraeli. Fyzik Mohsen Fachrízádeh zemřel v pátek při atentátu nedaleko íránské metropole. Podle Izraele i zpravodajců některých dalších zemí odpovídal za jaderný program Íránu, včetně jeho vojenské části. Co se zatím o činu ví? A jaké důsledky je možné očekávat? Lenka Kabrhelová mluví s Břetislavem Turečkem, vedoucím Centra pro studium Blízkého východu na Metropolitní univerzitě Praha. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)