Blízká setkání – Petr Neužil (2020)

Host: kardiolog Petr Neužil. Moderuje Tereza Kostková. Rozhovory s osobnostmi, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Dialogy, které pohladí po duši hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 11. 2020 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.; 30 min.).

Lit.: eh – Kostková, Tereza: Medicína se musí posunovat, jinak bychom měli suché latríny, žertuje kardiolog Petr Neužil. In web ČRo 2 Praha,  30. listopad 2020 (článek  +nahrávka k poslechu). – Cit.:  Pro inovace má srdeční slabost. Nejde jen o záchranu života, ale i o jeho kvalitu, upozorňuje primář Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce.

„Tah na bránu je v medicíně nutné uplatňovat. Kdyby se to neposunovalo kupředu, nebyli bychom schopni prodlužovat efektivní život pacientů.“ Podle jeho slov dnes nejde jen o záchranu lidských životů. „Jde o to, aby pacienti žili kvalitní život. Vezměte si, dnes přijde pacient do ambulance, je mu 75 let, a je úplně vykloktanej z toho, že nemůže jezdit na kole. Ptal by se tak před 30 lety?“ (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)