Dvacet minut Radiožurnálu – Jan Rovenský (2020)

Hostem je Jan Rovenský z organizace Greenpeace, jeden z členů uhelné komise. Ta má tento týden rozhodnout, kdy v Česku skončí spalování uhlí v tepelných elektrárnách. Najde devatenáct členů komise v čele s ministry Brabcem a Havlíčkem společné stanovisko? Pokud ano, zvolí jako koncové datum rok 2038, který se jeví jako nejpravděpodobnější? A proč se rozhodování komise tak protahuje? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 11. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:06 h.).

Lit.: prh – Pancíř, Tomáš: Konec spalování uhlí v Česku? Podklady komise jsou nedostatečné, upozorňuje Rovenský z Greenpeace. In web ČRo 1 Radiožurnál,  30. listopad 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Uhelná komise v čele s ministry Karlem Havlíčkem a Richardem Brabcem by měla v tomto týdnu dojít k zásadnímu rozhodnutí: Odkdy se Česká republika obejde bez elektřiny z uhlí? Ve hře jsou tři termíny – roky 2033, 2038 a 2043. Který z nich vyhraje? A co bude postupné zavírání uhelných elektráren obnášet? A netrvá práce Uhelné komise zbytečně dlouho? Tomáš Pancíř se ptal člena komise Jana Rovenského z hnutí Greenpeace. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)