Akcent – Věří Poláci slovu více než Češi? (2020)

Věří Poláci slovu více než Češi? Aktuální protesty a jejich odraz v umění to naznačují. Druhý díl pořadu o odrazech aktuálních polských protestů v umění připravila Olga Stehlíková. Editorka Petra Kultová.

Hovoří bohemistka a básnířka Zofie Baldyga.

Natočeno 2020. Premiéra 1. 12. 2020 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 29 min.).

Lit.: Kultová, Petra: Věří Poláci slovu více než Češi? Aktuální protesty a jejich odraz v umění to naznačují. In web ČRo 3 Vltava,  1. prosinec 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  (…) Básnické sbírky, umělecké performance, aluzivní grafika, stávková móda i les transparentů. Současné polské protesty se netýkají jen žen, ale všech občanů Polska. Umělecké reflexe probíhajícího dění jsou podobně pestré jako různorodé skupiny protestujících. Jaké slovesné a vizuální formy ožívají na ulici a jaké umělecké podpory se dočkaly polské protesty v Česku? Na otázky Olgy Stehlíkové odpovídá v pokračování Akcentu o polském dění básnířka a bohemistka Zofia Bałdyga. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)